EkoMedicina.LT

Medicina, įranga, priežiūra

SVEIKATINIMAS

Kodėl jums reikia pradėti savo dieną su daug baltymų turinčiais pusryčiais

Visi žinome, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, bet ar pusryčiaujate tinkamus, maistingus?

Indijoje dažniausia pusryčių klaida yra prisotinti angliavandenių – pavyzdžiui, populiarus pusryčių derinys yra parantha su karštu puodeliu chai. Antra dažniausiai pasitaikanti pusryčių klaida – jų visai nevalgyti!

Nors angliavandeniai suteikia jums greitą energiją, tai nėra vienintelė maistinė medžiaga, reikalinga gerai sveikatai. Idealiuose pusryčiuose turėtų būti ne tik daug angliavandenių, bet ir visų maistinių medžiagų, ypač baltymų.

Baltymai yra būtini, kad per pusryčius suvartoti angliavandeniai būtų virškinami lėtai, suteikdami pakankamai energijos dirbti iki pietų. Antra, jei mankštinatės ryte, būtina į savo racioną įtraukti baltymų turintį maistą, nes baltymai yra labai svarbūs raumenų atsistatymui.

Vegetariški baltymai paprastai laikomi nevisaverčiais (ty juose nėra visų būtinų amino rūgščių, kurių reikia žmogaus organizmui). Valgydami kartu su dribsniais, gausite visą jų baltymų vertę.

Geri daug baltymų turintys pusryčiai gali būti:

  • Pienas ir kiaušiniai
  • Duona ir kiaušiniai
  • Avižos ir pienas
  • Panerio kimštu rotis
  • Kiaušinių bhujia ir roti
  • Idli ir sambar

Be tradicinių užtepėlių, tokių, kaip išvardytos aukščiau, galite išbandyti šiuos daug baltymų turinčius pusryčių receptus, kad pajustumėte įvairovę ir skonį:

1. Avižos kelyje

Kalorijos: 247; Baltymai: 12 g

Paruošimo laikas: Nakvynė

Virimo laikas: Virimo nereikia

Gamina: 1 indelis – 1 asmeniui

Ingredientai

  • Avižos 2 šaukštai
  • 1 arbatinis šaukštelis linų sėmenų
  • 1 arbatinis šaukštelis chia sėklų
  • 5-6 migdolai, susmulkinti
  • 5-6 razinos
  • Pusė puodelio neriebaus pieno
  • Pusė puodelio neriebios varškės
  • Sezoniniai vaisiai, tokie kaip bananas, mangas ar obuolys, 2 šaukštai, susmulkinti

Kryptys
Avižas, linų sėmenis, chia sėklas, migdolus, razinas ir varškę sumaišykite indelyje ir per naktį atšaldykite. Ryte į mišinį įpilkite pusę puodelio pieno ir sezoninių vaisių ir nešiokitės su savimi, kad galėtumėte paruošti maistingus pusryčius kelyje.

2. Obuolių prancūziški skrebučiai

Kalorijos: 315; Baltymai: 18 g

Paruošimo laikas: 5 minutespusryčių idėjos

Virimo laikas: 2 minutes

Gamina: 2 vnt – 1 asmeniui

Ingredientai

  • 2 riekelės daugiagrūdės duonos
  • ½ mažo obuolio, tarkuoto
  • 1 arbatinis šaukštelis linų sėmenų
  • 1 arbatinis šaukštelis žemės riešutų sviesto
  • 1 kiaušinis
  • ¼ arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1 valgomasis šaukštas pieno
  • ¼ arbatinio šaukštelio sviesto keptuvei patepti

Kryptys
Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir cinamoną, o tešlą kol kas palikite nuošalyje. Paimkite duonos riekę, vieną pusę aptepkite žemės riešutų sviestu, kartu su linų sėmenimis dėkite pusę obuolio (tarkuoto) ir uždenkite antra duonos rieke. Duoną pamirkykite kiaušinių plakinyje ir kepkite ant nepridegančios keptuvės, pateptos sviestu. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps šviesiai rudos spalvos. Patiekite šiltą arba šaltą. Norėdami pagerinti jo skonį, užpilkite šiek tiek medaus.

Būdama Mumbajaus universiteto dietologijos magistrantūros diplomo turėtoja, Alpa Momaya visada suprato geros mitybos reikšmę žmogaus gyvenime. Ji yra registruota mitybos specialistė (Kanada), turinti daugiau nei 15 metų patirtį šioje srityje. Specializuojasi klinikinės mitybos, dietų prieš gimdymą ir po gimdymo bei svorio valdymo srityse, Alpa rado savo pašaukimą kaip „HealthifyMe“ vyresnioji mitybos specialistė. Alpos meilė maisto gaminimui ir gerai mitybai per daugelį metų ji įtraukė kelis receptus į HealthifyMe duomenų bazę. Be to, ji labai domisi skaitymu ir tapyba.

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -